Wij, Ingeborg en Karel en onze dochter Ai-Mi kroondijk en onze honden Starsky en Hutch  wonen in een woonboerderij aan de rand van Prinsenbeek gemeente Breda midden tussen de landerijen waar veel rust en ruimte heerst, je woont samen met 4 of 5 jongeren die allemaal hun eigen kamer hebben. Er is een ruime woonkamer, speelkamer en grote woonkeuken, een ruim perceel/ tuin met speeltoestellen en  een groot zwembad. 

Wie zijn wij?

Ingeborg Kroondijk is sinds 2012 al pleegmoeder. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan met het begeleiden van zowel kinderen als de belangrijke volwassenen om het kind heen (ouders, pleegouders, professionele opvoeders).
Daarnaast heeft Ingeborg meerdere vakinhoudelijke cursussen gevolgd en dat komt haar nu ten goede als gezinshuis ouder, zowel in het contact met de kinderen als met hun ouders. Zij is voor opvoeden in de wieg gelegd. 
Ingeborg heeft een MDGO-verzorgende opleiding en heeft lange tijd in de psychiatrie gewerkt, zij helpt al 9 jaar als vrijwilliger bij kinderen met een beperking en is 3 jaar gastouder geweest. 
Ingeborg heeft met succes haar EVC traject doorlopen en heeft haar vakbekwaamheidsbewijs jeugd-gezinsprofessional behaald, hiermee is zij SKJ geregistreerd.

Karel Kroondijk heeft 37 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Sinds 2017 is hij ook fulltime gezinshuis ouder en ook hij heeft hiervoor meerdere vakinhoudelijke cursussen gevolgd. Karel is met zijn consequente houding steun en toeverlaat voor de jongeren. Heeft diverse hobby’s en rijd graag op de motor. 

Voor wie is een gezinshuis?


De overheid wil dat kinderen zoveel mogelijk opgroeien in een normale gezinssituatie. Als dat niet thuis kan, is dit vaak in een pleeggezin. Maar soms zijn de problemen van kinderen te zwaar voor gewone pleegouders. Zolang de veiligheid van het kind zelf of anderen hierdoor niet in het geding is, kan een gezinshuis een goed alternatief zijn.


Wat doet Gezinshuis Nieuwe Start?


In gezinshuis Nieuwe start wordt perspectief biedende opvang geboden in een gezin. In een gewoon huis, in een gewone buurt in Prinsenbeek. De gezinshuisouders nemen het kind op als gezinslid. Anders dan pleegouders zijn de gezinshuisouders professionele opvoeders. In gezinshuis Nieuwe Start zijn beide gezinshuisouders fulltime beschikbaar voor de kinderen.Onze werkwijze


Wij bieden veiligheid, structuur en stabiliteit, zijn betrokken en professioneel. We stimuleren en motiveren de kinderen om hun doelen te bereiken. Wij maken gebruik van aspecten uit een aantal methodieken, o.a. onderdelen uit spelbegeleiding, de stabilisatiemethode vanArianne Struik, fasetherapie, triple p methode, cognitieve gedragstherapie, en het Vlaggensysteem  met het oog op de seksuele ontwikkeling. Bovenal bieden we de kinderen naast onze kernwaarden een betrouwbaar en prettig leefklimaat. Wij vinden humor, plezier en wederzijds respect van belang in het dagelijks leven.